j8KAizCB_w2ir1BbdieCEiakUFo MERAH MATO: May 2013

Mari jadi rakan dan follow blog saya

Wednesday, 29 May 2013

Hantu Shen Yee Aun Buru Kit Siang


Kewujudan Red Bean Army, iaitu tentera siber DAP bukan lagi satu rahsia.  Jika sebelum ini ramai yang musykil dengan jumlah komen menyokong dan ‘like’ bagi sesuatu bahan yang menentang kerajaan di internet tetapi segala kemusykilan terjawab apabila seorang bekas pemimpin muda DAP sendiri mendedahkan akan kewujudan Red Bean Army ini.
Menurut Shen Yee Aun, Red Bean Army berjumlah sehingga 2000-3000 orang dan dibayar dari RM3000-RM8000 seorang.  Masing-masing mempunyai sehingga 20-50 akaun laman sosial dan beroperasi di beberapa tempat dengan dua pejabat utama di Komtar Pulau Pinang dan Hotel Concorde Kuala Lumpur.
DAP, bagaimanapun menafikan kewujudan tentera ini.  

Malah, Lim Kit Siang dalam blognya juga turut memberi perhatian kepada isu ini dan mempersoalkan kebijaksanaan Dato’ Seri Zahid Hamidi yang membuat kenyataan mengenai Red Bean Army DAP.
Kata Lim Kit Siang, mana mungkin DAP membelanjakan sejumlah of RM15 sebulan, atau RM180 juta setahun atau RM1.08 billion untuk keseluruhan enam tahun kewujudan Red Bean Army.  

Mungkin jumlah itu kelihatan terlalu tinggi untuk ‘dihadamkan’ oleh logik akal kita.  Tetapi, kita wajar memahami akan pentingnya pilihanraya ke-13 untuk DAP.  
Malah, ia terlalu penting sehinggakan mereka tidak mampu menyembunyikan campurtangan PAP Singapura bagi memastikan kemenangan Pakatan Rakyat.  Slogan yang dilaungkan mereka yang berbunyi ‘Ini Kalilah’ sudah cukup untuk membuktikan bahawa mereka telah mencagarkan segala-galanya untuk PRU kali ini.  

Maka tidak hairanlah kenapa kaum Cina sanggup turun berdemonstrasi dalam Himpunan 505 sedangkan selama ini kerja berdemonstrasi ini hanya diletakkan di atas bahu PAS.
Jelas, DAP benar-benar terkilan dan kecewa kerana gagal memenangi PRU-13 walaupun telah berusaha bersungguh-sungguh menambah dan menukar pengundi di kawasan-kawasan ‘strategik’.  

Oleh itu, DAP masih mengharap yang Anwar akan mampu merampas kuasa dari BN melalui apa cara sekali pun.  

Namun, cita-cita DAP semakin sukar untuk dicapai dengan pendedahan mengenai Red Bean Army.  
Kini, rakyat tahu bahawa berpuluh-puluh ribu komen dan ‘like’ terhadap bahan yang menghentam kerajaan sebenarnya hanya mewakili lebih kurang 2,000 – 3,000 orang sahaja.  Justeru, segala propaganda mereka semakin kurang menyengat.  

Lebih buruk lagi, apabila Red Bean Army dibuktikan bukan sahaja sebagai samseng tetapi juga penipu tegar.  Mereka menipu dan terus menipu tanpa malu, walaupun penipuan mereka telah dibongkarkan berkali-kali.
Penipuan yang melampau dan tidak tahu berhenti bila sudah terkantoi membuktikan yang Red Bean Army bukanlah sekumpulan tentera yang bijak.  Perlahan-lahan Red Bean Army kini menjadi liabiliti kepada DAP di mana setiap bahan yang digembar-gemburkan mereka mula diragui oleh penyokong mereka sendiri.  Malah, ada juga dari kalangan pemimpin DAP sendiri yang bangun menangkis pembohongan mereka, contohnya dalam isu ‘blackout’.
Lim Kit Siang boleh terus menafi dan menipu, namun rakyat tahu bahawa tiada apa yang dapat seorang penipu lakukan untuk menyelamatkan diri selain terus menipu.  Dan Kit Siang memilih untuk terus menipu kononnya Red Bean Army tidak wujud.  Pelik sekali kerana Kit Siang tidak pula menghentam Shen Yee Aun, iaitu sumber asal maklumat mengenai Red Bean Army.  Sebaliknya, beliau hanya menghentam Dato’ Seri Zahid Hamidi.
Hakikatnya, sesiapa sahaja boleh mengesahkan kewujudan tentera bodoh ini jika benar-benar peka dengan aktiviti-aktiviti yang berlaku di internet, terutama laman-laman sosial.  

Bayangkan bagaimana satu bahan yang mengutuk kerajaan boleh mendapat ‘like’ sehingga lebih 50,000 dalam masa sejam?   Dan bagaimana satu artikel di Malaysiakini boleh menerima beratus-ratus komen dalam masa tidak sampai sejam dengan semua akaun pemberi komen tidak mempunyai ‘wajah’?
Justeru, sebelum Lim Kit Siang mempersoal kebijaksanaan Dato’ Seri Zahid Hamidi, lebih baik beliau sendiri mempersoalkan kebijaksanaan beliau sendiri.  Apakah jenis pemimpin yang menghabiskan jutaan ringgit untuk membayar tentera yang kurang bijak?   Apakah jenis pemimpin yang berjuang dengan cara samseng dan menipu?
Kini, terbukti berjuta-juta ringgit yang dilaburkan DAP dan PAP sudah pun lebur.  Red Bean Army sudah pun terdedah.  Penipuan mereka juga sudah terkantoi.   Hari ini, tentera ini terpaksa ke hulu ke hilir mengikut Anwar ke himpunan-himpunan haram.   

Agak-agak Kit Siang, siapa yang bijak, siapa yang bodoh?  

Monday, 27 May 2013

Ngeh Koo Ham Kurang Ajar Pada Sultan Johor

Barua cina ni!!! Dia ingat dia siapa!! Kau tau tak kau menumpang kt Tanah Melayu ni!! Siapa kau nak mempersoalkan titah Sultan.

Cina gampang Ngeh Koo Ham ni buat kenyataan dlm twitter dia pd 15 Mei 2013 "(MCA) is subservient to UMNO, now subservient to sultan? " Apa maksud cina ni? Statement cina ini dh menghina lambang kebesaran negara.

Lu berani mempertikai Rukun Negara, lu berani mencabar kewibawaan Sultan Johor & Raja2 Melayu, Lu berani mempersoalkan Undang2 Tubuh Negeri Johor.

Aku seru semua orang kasi sebarkan dan tuntut cina DAP Ngeh Koo Ham mintak maaf.. Aku jugak harap pihak berwajib kasi ambil tindakan!! Naik lemak dh diorang ni!!!


Thursday, 23 May 2013

Jangan nak bongaklah PAS, ekau pun samo nk gulingkan kerajaan

Kebelakangan ini kerap pula para pemimpin PAS tampil membuat kenyataan di media massa menegaskan parti itu tidak menyokong sebarang bentuk bantahan jalanan serta turut menafikan penglibatan atau kaitan langsung dengan dengan penganjuran Himpunan 505.
Nama lain bagi himpunan itu ialah Suara Rakyat 505 atau pun popular juga dengan panggilan Black 505, dikelolakan oleh geng Asal Bukan UMNO (ABU) yang mana ketuanya ialah Badrul Hisham Shaharin dan Haris Ibrahim yang cukup rapat dengan PKR.

Tujuan penganjuran kononnya untuk membantah penipuan yang dikatakan berlaku semasa PRU-13 tempohari walau hakikatnya motif utama ialah untuk meniru demonstrasi jalanan ala Arab Spring sekali gus bermaksud untuk menggulingkan Kerajaan melalui kaedah jalanan.
Namun bila mana satu demi satu pemimpin PAS yang serba prihatin ini mengkritik penganjuran bantahan yang dijadualkan berlangsung hujung minggu nanti, ia membayangkan seolah-olah andainya bantahan jalanan itu tetap juga berlangsung maka ia sama sekali tidak melibatkan PAS.
 Mereka bertegas betapa pentingnya keamanan dipertahankan dan amat perlunya bantahan sebegitu ditolak kerana dibimbangi sukar dikawal dan menjadi bibit-bibit awal kepada keganasan serta kekerasan.

Seimbas lalu dengan kenyataan demi kenyataan pemimpin PAS itu makanya tiada seorang pun ahli PAS mahu pun penyokongnya yang akan hadir di demonstrasi yang dianjurkan oleh NGO yang rapat dengan rakan sepakatan PAS dalam PR.

Itu juga bermakna tiada seorang pun pasukan 'pengakap' dari Unit Amal PAS yang akan tampil mengetuai bantahan itu sambil menjaga keselamatan peserta. 
 Mungkin perubahan sikap PAS ini demi menjaga nama baik parti setelah dalam beberapa siri bantahan terdahulu yang dianjurkan oleh NGO Bersih, ternampak sangat penglibatan dalam demonstrasi ganas sebelumnya.

Tapi betulkah PAS sudah berubah dan menolak bantahan Black 505 serta langsung tidak akan menyertai demonstrasi itu? 

Dengar boleh, percaya jangan. Dalam bab bermain sandiwara manis dalam media tapi belakang lain cerita sudah lama jadi asam garam PAS. 
Ini semua politik untuk jaga imej tapi bila tiba hari berlangsungnya bantahan jalanan, ahli dan penyokong PAS yang paling ke depan.

Tengok sajalah semasa demonstrasi ganas Bersih 2.0 dan 3.0 dulu, awal-awal cerita hampir kesemua pemimpin PAS menolak keganasan, tapi waktu berdemontrasi sebahagian pesertanya adalah ahli dan penyokong PAS. 
 Keadaan sama pasti berulang sebab PAS dan sandiwara jarang sangat berpisah. Wayang penolakan yang dilagukan oleh pemimpin-pemimpin PAS tika ini sekadar untuk mengalih pandangan semata-mata.

Jika bukan demikian seeloknya PAS membuat satu ketetapan rasmi yang jelas samada melalui Presiden atau Mursyidul Amnya bahawa PAS memang tidak akan terlibat dalam bantahan jalan Black 505 ini dan menyeru ahli serta penyokongnya untuk menghindarinya. 

Wednesday, 22 May 2013

DALANG PERCEROBOHAN LAHAD DATU AKAN DIDEDAHKAN



Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Zahid Hamidi semalam berkata semua dokumen dan maklumat terperinci yang telah diperoleh akan diserahkan kepada Pejabat Peguam Negara untuk mengambil tindakan terhadap individu terbabit.

Pepatah Melayu ada menyatakan 'Siapa makan cili, dia yang rasa pedas'. Pepatah ini sangat bertepatan dengan Anwar kerana beliau sudah dapat merasakan dirinya akan sekali lagi dihumban ke dalam penjara walaupun Zahid hanya memberitahu tiga pemimpin pembangkang yang didakwa terlibat dalam insiden pencerobohan bersenjata di Lahad Datu, Sabah tidak akan didedahkan untuk mengelakkan prasangka atau prejudis apabila kes itu dibawa ke mahkamah.

Apa yang lebih menarik, maklumat terperinci itu bukan sahaja datang dari pihak polis, malah pihak tentera juga terlibat dalam mengumpulkan segala bukti-bukti yang ada. Berdasarkan laporan tersebut, polis dan tentera  akan meneliti dari segi undang-undang untuk kuatkan hujah di mahkamah. Polis, tentera dan peguam negara akan duduk bermesyuarat untuk serahkan dokumen tersebut untuk tindakan selanjutnya.

Rakyat Malaysia nampaknya sudah tidak sabar lagi untuk mengetahui siapakah dua orang dari semenanjung dan seorang dari Sabah yang telah menjadi pengkhianat kepada negara. Bukan sahaja rakyat, tetapi pemimpin pembangkang iaitu bekas Ketua Menteri Sabah, Yong Teck Lee semalam turut mendesak agar tiga pemimpin pembangkang yang didakwa terlibat dalam insiden pencerobohan di Lahad Datu, didedahkan.

Memandang pilihan raya umum telah berakhir dengan jayanya, adalah amat tepat dan masa yang terbaik untuk mendedahkan dalang tersebut kerana jika pendedahan dibuat sebelum PRU13, ia seolah-olah mempunyai tujuan politik.

Selepas dibebaskan dari penjara, Anwar sepatutnya menjadi seorang Muslim yang baik dan berguna untuk masyarakat  Islam di negara ini dan berhenti daripada menjadi seorang pengkhianat yang melampaui batas.

Anwar sepatutnya bermuhasabah diri dengan apa yang telah beliau lakukan selama ini dan bukannya menjadi pengkhianat bertindak menghasut rakyat serta menyalahkan pihak lain di atas kejahilan diri sendiri. Anwar harus kembali ke pangkal jalan, bermuhasabah diri dan memperbaiki diri untuk menjadi seorang Muslim yang baik dan bermanfaat kepada ummah.

Anwar perlu sedar, sudah ramai rakan-rakannya yang ikhlas dalam perjuangan, yang dulunya sanggup berkorban apa saja untuk beliau, kini seorang demi seorang telah meninggalkan beliau. Apakah rakan-rakan yang meninggalkan Anwar itu salah semuanya dan Anwar saja yang betul?

Sudah tentu ada sebab musabab yang menyebabkan mereka meninggalkan perjuangan Anwar walaupun sudah ada yang berpuluh tahun bersama dengan beliau. Anwar perlu sedar hakikat ini dan rakyat juga perlu melihat perkara ini dengan fikiran yang terbuka dan belajar menerima hakikat.

Barisan EXCO Negeri Sembilan Darul Khusus


Tahniah kepada barisan EXCO yang dilantik oleh kerajaan Negeri Sembilan.. Kali ini barisan EXCO dilantik mewakilli bahagian dan daerah di Negeri Sembilan Darul Khusus. Tok Mat kobar formula pemilihan Barisan EXCO kali ini telah dibincang secaro terperinci bersamo Perdano Monteri DS Najib dan telah disembah maklum ko DYMM Yang DiPertuan Bosar Negeri Sembilan.

Monday, 20 May 2013

Budak Jobo yang nak tumpahkan darah & gulingkan kerajaan kono cokup

Berucap bukan main hebat laie.. siap sobut no ic & cabar abg2 polis suh buek repot..esey ingat hebat bonarlah... yolah siap cakap nk tumpahkan darah nk gulingkan kerajaan... uissshhh dasyat.. dasyat... dh kobal bonar agak ehh budak ni...

Somalam dh kono cokup.. jd makno ehh.. takdolah hebat bonar budak ni kan.. padan muko kau.. Budak namo Adam Adli ni kono tahan mengikut seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948. Kono cokau dokek opis malaysiakini dongar ehh dlm kul 3..

Alhamdulillah.. Izan Suhaila & Maryam Sofea selamat pulang ke tanahair..


Semalam mula2 bukak facebook kek tipon ada ternampak posting org marah pasal AirAsia.. tertanya-tanya jugak apo hal ehhh.. nk google masa tu line internet MAXIS kt ghumah mcm hampeh.. kojap 3g kojap gprs.. tak dapeklah online.. ni sey poie somban sey bukaklah facebook sey.. alih2 kosan ehhh Pn. Izan ni rupo ehh isteri kepado kawan sey.. Subhanallah.. Buek abg riza, esey tumpang sodih.. Kesian sey nengokkan.. Tabah yo bang riza.. kalau raso buleh ambil tindakan kek AirAsia.. ambik yo... biar jadi pengajaran kek diorang..
Alhamdulillah.. Izan Suhaila dan anaknya Maryam Sofea telah selamat pulang ke tanahair naik MAS raso ehh...
Apo pun terimo kasih buek kepado yg membantu kawan sey ni...
Lebih lanjut kisah tentang isteri bang riza klik sini

Friday, 17 May 2013

PEKIDA & NGO2 MEMBANTAH HIMPUNAN HARAM 505 YG BAKAL DIADAKAN PADA MALAM INI

Bertempat di IPD S2, NGO2 di Negeri Sembilan hari ni membantah sekeras-kerasnya Perhimpunan Haram 505 yg dikatakan bakal dibuat mlm ini di Seremban.

Mereka mengelarkan Anwar sbg 'Penghasut Rakyat' untuk melakukan huru hara dan kacau bilau apabila keputusan PRU 13 tidak memihak kpd pembangkang.



Nik Nazmi DiKambing Hitamkan Oleh Anwar! Mengaku Tak bersalah Anjur Himpunan 505

Ketika Datuk Seri Anwar Ibrahim ke hulu-ke hilir menganjurkan bantahan melalui 'Himpunan 505' yang kononnya menolak keputusan Pilihan Raya Umum 13 yang jelas tidak memihak mereka, Pengarah Komunikasi PKR Nik Nazmi Nik Ahmad pula didakwa kerana dituduh gagal untuk memberikan notis 10 hari behubung perhimpunan selepas pilihan raya di stadium Kelana Jaya, Rabu lepas.

Anwar sebaliknya lepas tangan apabila anak buahnya didakwa di mahkamah yang mana sekiranya Nik Nazmi dijatuh hukuman bersalah, beliau akan kehilangan kerusi DUN Seri Setia selain denda RM10,000.

Nik Nazmi bagaimanapun tidak mengaku bersalah apabila pendakwaan di bawah di bawah Akta Perhimpunan Aman (PAA) 2012, Seksyen 9 (1) PAA 2012, dibacakan kepadanya di Mahkamah Sesyen Petaling Jaya.

Apa jadi kepada Anwar? Sedangkan himpunan di seluruh negara adalah ideanya sendiri kerana majoriti pemimpin dalam Pakatan Rakyat menolak cara sedemikian untuk meluahkan bantahan.

Dan mangsanya adalah 'agas-agas' di bawah ini. Apa komen Nik Nazmi selepas di 'game' Anwar? Kasihan Nik Nazmi, sebab sayangkan bos, terpaksa korbankan diri sendiri menjadi kambing hitam.

Pemimpin PKR seperti N Surendran dan Latheefa Koya sebaliknya memarahi kerajaan kerana mengambil tindakan terhadap Nik Nazmi yang tidak memohon permit untuk himpunan tersebut, atas alasan ianya himpunan aman.

Marahlah Anwar, sebab itu semua agenda beliau. Bukan salah kerajaan dan pihak berkuasa kerana ia terletak di bawah bidang kuasa pasukan keselamatan. Habislah Nik Nazmi jika kerusi DUN beliau hilang. Adakah Anwar akan membantunya dalam kes tersebut?

Anwar mungkin tergelak besar kerana beliau terselamat daripada sebarang tindakan.

Malah, Anwar masih lagi akan meneruskan 'jelajah 505' untuk menyuarakan ketidak puasan hatinya kepada Barisan Nasional (BN) kerana menggagalkan usahanya untuk menjadi perdana menteri.

Siapa pula akan menjadi mangsa selepas ini? Adakah kepimpinan Pakatan yang lain bersedia menanggung akibat daripada tindakan Anwar dengan menjadi 'kambing hitam' untuk melepaskan Anwar?

Risiko kehilangan kerusi disandang seperti yang dilalui Nik Nazmi mungkin akan berulang sekiranya Anwar terus dengan agenda 'bodoh' untuk menentang keputusan PRU13. Anwar harus menerima nasihat Tan Sri Harussani agar redha dengan ketentuan Tuhan, kerana ianya adalah takdir Anwar.

Anwar Si Munafik Sukar Terima Ketentuan Illahi


Sudah dua minggu PRU-13 berlalu dan dalam tempoh ini semua Kerajaan Negeri sudah selesai upacara angkat sumpah MB dan KM masing-masing, namun sepanjang dua minggu ini jugalah Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim masih meroyan sakan menghasut rakyat supaya menolak keputusan PRU-13.

Dalam jelajah propagandanya yang terbaru di Johor, Anwar turut menggunakan alasan undi popular 51% gabungan tidak berdaftar itu sebagai asas utama dalam penegasannya untuk tidak bersara dari dunia politik.

Kenyataan itu adalah reaksi Anwar bagi menjawab desakan pelbagai pihak mengenai janjinya untuk menjadi pensyarah sekiranya gagal dalam PRU-13. Gempak yang dilakukan dulu kini memakan diri, mahu tak mahu kenalah ada alasan untuk mengalih perhatian khalayak.

Hakikatnya Anwar lupa untuk menjelaskan soal undi popular untuknya tidak wujud pun kerana PKR yang diketuainya hanya memperolehi 20% sahaja berbanding BN yang mendapat 49% daripada keseluruhan undi popular.

Anwar juga tidak menyatakan hakikatnya sebahagian besar undi popular PR datangnya dari 5 buah negeri sahaja iaitu Selangor, Pulau Pinang, Wilayah Persekutuan, Perak dan Kelantan, sedangkan BN pula menguasai majoriti undi popular di 9 negeri yang lain.

Satu persatu negeri dijelajahnya semata-mata untuk menyebarkan propagandanya memburukkan SPR sambil menuduh BN melakukan penipuan, tapi di ketika yang sama boleh pula Anwar berbangga dengan undi popular yang diperolehi gabungan rapuh parti pembangkang yang dikenali sebagai PR.

Kini Ketua Umum PKR itu sedang dalam keadaan tersepit, bukan sahaja kerana gagal menunaikan janji tapi juga kerana sukar menerima ketentuan Illahi yang menetapkan BN kekal mendapat sokongan dan terus berjaya memerintah negara ini.

Suara Cina Dalam Kabinet: Usahlah Kita Tersorong-sorong Pipi


Kabinet baru telah pun diumumkan dengan tiada wakil kaum Cina di dalamnya.  Walaubagaimanapun, kerajaan tetap memperuntukkan tempat untuk wakil dari kaum Cina yang mana tertakluk kepada pindaan keputusan Mesyuarat Agong Luarbiasa MCA.

Setakat ini, pihak MCA langsung tidak menunjukkan minat untuk bersama-sama kerajaan lagi.  Secara dasarnya, parti itu dilihat terbahagi dua iaitu antara yang mengambil sikap mesra DAP dan juga berkecuali.  

Walaupun terdapat di kalangan mereka hatinya masih bersama BN, jumlah mereka mungkin tidak signifikan langsung iaitu selaras dengan peratusan sokongan masyarakat Cina terhadap BN iaitu hanya 3%.

BN boleh sahaja mengikut emosi dan menghukum kaum Cina dengan tidak memberi apa-apa jawatan kepada mereka di kabinet.  Malah, rasanya lebih tepat jika dikatakan bahawa kaum Cina sendiri minta dihukum dengan menolak sebarang jawatan sejak dari awal lagi.  

Namun, sebagai parti yang matang dan berpengalaman, kepimpinan BN memilih untuk mengenepikan emosi serta cuba untuk mengambil tindakan yang tepat.  Dan tindakan yang tepat adalah memberi sedikit ruang kepada kaum Cina di dalam kerajaan sebagai mewakili suara masyarakat kaum itu.  Ini adalah penting untuk kesinambungan dan kesejahteraan negara.

Bagaimanapun, kaum Cina tidak berminat untuk membantu kerajaan untuk membuat keputusan yang tepat.  

Mungkin juga tindakan mereka ini adalah kerana mereka enggan menjadi sekadar ‘Menteri Pengangkutan’ atau ‘Menteri Kesihatan’, tetapi mereka ingin menjadi Perdana Menteri atau sekurang-kurangnya Timbalan Perdana Menteri!

Jika ini benar, nampaknya kaum Cina ingin memegang jawatan signifikan di dalam kerajaan Malaysia walaupun menolak untuk mengasimilasi dengan budaya majoriti negara ini.  Mereka ingin menjadi pemimpin tinggi dalam masyarakat negara majmuk tetapi enggan menghayati konsep perpaduan sebenar.  

Pendek kata, mereka ingin menjadi Ketua dengan membawa konsep Ketuanan Cina.

Mungkin, inilah sebabnya mereka memandang sepi ‘tempat’ yang disediakan untuk mereka oleh kepimpinan negara.   Segalanya mungkin kini kerana kita sudah tidak boleh lagi mengharap atau menjangkakan apa-apa dari kaum Cina selain meletakkan kepentingan diri mereka sebagai keutamaan.  

Justeru, mungkin adalah lebih baik jika kerajaan tidak ‘memujuk’ mereka kerana jelas mereka tidak melihat ketiadaan tempat untuk mereka di dalam kabinet sebagai satu hukuman.   Tetapi, mereka menganggapnya sebagai gambaran ‘kuasa’, iaitu mereka tidak perlukan tempat di dalam kerajaan untuk hidup di Malaysia.  

Memahami karektor kaum Cina, mereka bukannya merasa bersalah, sebaliknya sedang mempamerkan keangkuhan mereka dengan tidak menerima sebarang jawatan di dalam kabinet.   Mereka mahu kita semua termasuk kerajaan berhenti mengkritik dan menghentam serta membongkar niat dan sikap buruk mereka yang tidak pernah ikhlas serta tidak tahu bertolak ansur itu.  Mereka mahu kita tahu bahawa mereka tidak akan terjejas walau apapun yang kita lakukan.    

Mereka tidak kisah menjadi pembangkang asalkan dapat terus mencabar hak keistimewaan Melayu serta kedudukan agama Islam tanpa melepaskan sedikit pun hak mereka terutamanya, hak untuk meneruskan Sekolah Vernakular kerana di situlah mereka melatih generasi baru untuk ‘mengambil-alih’ Malaysia.

Secara ringkasnya, kaum Cina melihat tindakan kerajaan menyediakan ‘tempat’ untuk mereka di kabinet walaupun mereka menolaknya, sebagai satu tanda kelemahan.

Walhal, kerajaan hanya mahu melakukan sesuatu yang tepat dan wajar untuk kesejahteraan semua.

Malangnya, seperti yang kita tahu, pemikiran kaum Cina itu tidak sama dengan kita.  Mereka tidak melihat kepada kesejahteraan semua, melainkan diri dan kaum sendiri sahaja.   Mereka tidak pernah melihat diri mereka sebagai sebahagian dari kita rakyat Malaysia.  Kerana apa?  Kerana mereka tidak pernah bersama kita sejak di alam persekolahan lagi.

Kini, punca masalah penolakan kaum Cina terhadap BN sudah jelas iaitu ‘Sekolah Vernakular’.  Tetapi, mereka berdegil untuk mempertahankan punca tersebut.  

Maka, terpulanglah kepada barisan kabinet baru dan juga kepimpinan negara untuk memilih sama ada untuk menangani puncanya, atau sekadar ingin mencari penyelesaian sementara.  Apapun, imej ‘hidung tak mancung dan pipi tersorong-sorong’ yang ditunjukkan oleh BN terhadap MCA adalah satu imej yang buruk sekali.

Monday, 13 May 2013

DAP BAKAL KUBURKAN PAS



Tiga bulan lalu di Banggol Peradong, Terengganu Presiden PAS Abdul Hadi Awang pernah menegaskan bahawasanya PAS akan mengambil tindakan keluar dari PR seandainya kedudukan parti itu dalam pakatan pembangkang hanya merugikan orang Melayu Islam.

Kenyataan itu dinyatakannya semasa berucap dalam program PAS Ganti UMNO di hadapan penyokong PAS dalam usahanya meyakinkan khalayak bahawa PAS masih dominan dalam PR serta mempunyai kemampuan untuk mengambil alih peranan UMNO sebagai suara rasmi orang Melayu Islam.

Besar angan-angannya tinggi melayang tak mencecah bumi. Tapi itulah perwatakan PAS sejak dulu hingga kini yang tidak pernah mengukur baju di badan sendiri.

Sehingga kini kenyataan gah Presiden PAS itu masih tergiang-giang di telinga ahli dan penyokong mereka, lebih-lebih lagi setelah keputusan dalam PRU-13 baru-baru ini menunjukkan bukannya PAS yang mendominasi PR sebaliknya DAP yang semakin menguatkan dominasinya.

Dengan kedudukan PAS tika ini yang hanya memiliki 21 kerusi Parlimen sementara DAP dan PKR masing-masing menguasai 38 dan 30 kerusi, ia jelas menunjukkan PAS hanyalah parti kelas ketiga dalam PR yang hanya mampu menjadi pak sanggup untuk DAP dan PKR.

Dalam keadaan demikian, jangan kata nak PAS ganti UMNO, hatta nak mengatasi DAP pun tak termampu dengan kudratnya yang sekelumit itu.

Lebih mendukacitakan lagi daripada 89 wakil Parlimen dalam PR hanya 37 orang sahaja terdiri dari kalangan Melayu Islam (21 PAS, 14 PKR dan 2 DAP). Keadaan ini meletakkan suara orang Melayu Islam dalam PR hanyalah suara minoriti dan PAS terpaksa terus tunduk kepada kuasa politik non-muslim dalam PR yang dikuasai DAP.

Penyokong PAS di kala ini masih ternanti-nanti apa tindakan pemimpin PAS seterusnya setelah mengkaji kesan-kesan disebalik keputusan PRU-13, ramai di kalangan mereka yang agak cuak melihat dominasi besar-besaran DAP dan non-muslim dalam PR.

Sebelum PRU-13, ketika PAS dalam keadaan sedikit kuat pun parti itu sudah kerap mengalah kepada DAP sehingga gagal mempertahankan kesucian kalimah Allah S.W.T yang sehingga kini kekal menjadi dasar PR untuk dinodai dalam kitab Bible, bayangkan pula apa yang mampu DAP lakukan dengan kekuatannya sekarang.

Tidak syak lagi, PRU-13 merupakan titik tolak penting yang akan menentukan hidup mati pengaruh PAS dikalangan orang Melayu Islam yang selama ini merupakan pasak kekuatan parti itu. Silap perkiraan yang diputuskan, kelak akibatnya boleh jadi bakal menjahanamkan PAS.

Saturday, 11 May 2013

Istiadat Angkat Sumpah Menteri Besar Negeri Sembilan Darul Khusus

Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan hari ini telah mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar dihadapan Yang DiPertuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Muhriz.

Tahniah Tok Mat...




Friday, 10 May 2013

AZMIN CAKAP RAKYAT SELANGOR KONO TIPU HIDUP2

Kenapa PAS tak berani nk letak wakilnya jd MB kt Selangor.. Bukan ker dia menang kerusi dun sama byk dgn Dap.. Kenapa nk bg kt pkr pulak? Heran jugak sey.. Kato berio-io nk laksana negara Islam..

Td sey nengok kek tv, Azmin dlm sidang akhbar ehh pun kobar yg sblm ni kerajaan selangor x ditadbir dgn elok.. Byk masalah rakyat tak solosai.. Esey pun heran dgn org selangor ni.. Dh nampak PR tak boleh nk tadbir kerajaan, dipilih gak lagi.. Korang kono tipu idup2 dgn janji pru diorang.. Diorang pun dh kobar kan.. Yg manifesto tu bukan janji.. Padanlah muko korang.. Tak buek pilihan yg bijak..

Dewan pemuda PAS selangor pun marah kek Azmin, ado ko dio suruh Azmin cermin muko ehh sendiri.. Bangang ko apo budak Pas ni.. Korang monang 15 kerusi samo Dap, pkr monang 14 jo.. Apo dh takdo calon yg bagus ko dr pas utk jd MB.. Korang elok jo halokan khalid jugak.. Hurmmmm.... Xdo guno korang ni.. Patutlah ramai yg kuar parti..

Thursday, 9 May 2013

BERITA TERGEMPAR AZMIN AKAN LEPASKAN SEMUA JAWATAN DALAM PKR ESOK

Uishhh... Esey baru dpt berito terkini hiburan sensasi ni.. Hehehe.. Dongar2 esok Azmin nk lotak jawatan sbg Timb Presiden & Pengerusi Pkr.. Biar boto.. Tp kut nk diikutkan mcm yo jo.. Apo tak ehh.. Esey perati kek twitter, selambo ajo azmin bantai anwar.. Ni mesti Kes tak pueh hati ni...

Ada sumber yg mengosahkan azmin dh bercakap dgn adun2 yg memihak kek dio.. Yg sey dongar dio tak pueh hati dgn anwar pasal jawatan MB lah.. Anwar dh berio io janji kalau selangor monang kek PR.. Azmin konpom naik jd MB.. Aleh2 nuar ikut telunjuk hadi, sobab yg memonangkan diorang byk dr undi org melayu pas.. mano tak Azmin bongih.. Org kek malaysia ni sumo tahu yg Azmin berio melobi nk jd MB, alih2 namo Khalid Ibrahim gak yg naik.. Sey dongar Azmin ugut kalau dio tak dapek gak jawatan MB selangor, dio jugo akan melepaskan kerusi sbg ahli parlimen dgn Dun.. Ishh..ishhh..ishhhh..

Esey skit pun tak heran.. Diorang mmg sey tahu gilo kuaso masing2.. Sumo nk berjawatan.. Nk kaut duit byk2 nk tambah koleksi ferrari.. Huhuhu.. Bolum apo2 lg robut kuaso..




Tok Mat Dilantik Sebagai MB Negeri Sembilan Bagi Penggal Ketiga



Alhamdulillah, dengan kemenangan 22 kerusi dr 36 kerusi DUN, Barisan Nasional dpt menubuhkan kerajaan kek Nesmilan ni..

Sekarang tgh berlangsung sidang akhbar dgn DSU Haji Mohamad Haji Hasan. Tok Mat baru bgth yg beliau baru terimo watikah dr PM dan Tok Mat pun telah pun dipanggil mengadap oleh Yg DiPertuan Besar N9 Tuanku Muhriz ibni Almarhum Tuanku Munawir

Tok Mat mengucapkan terimo kasih kpd pucuk pimpinan kerana memberi kepercayaan kpdnya untuk mentadbir kerajaan Negeri Sembilan.

Kami rakyat NS menyokong penuh kepimpinan YAB Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan. Tahniah Tok.. Tahniah dari kami..


Wednesday, 8 May 2013

ANWAR MAHU CETUS REVOLUSI


Setelah amat kecewa tidak dapat menjadi Perdana Menteri ke tujuh Malaysia, Anwar Ibrahim kini merancang untuk mencetuskan keganasan dan huru hara dengan menghasut penyokong-penyokong pembangkang.

Perasaan marah Anwar nampaknya sukar dibendung melihat kepada air muka dan raut wajah beliau mengadakan sidang akhbar bersama pemimpin-pemimpin pembangkang lain sehari selepas kemenangan Barisan Nasional pada Pilihan Raya Umum ke 13 lalu.

Seperti diduga Anwar mendakwa BN telah merampas kemenangan yang kononnya sepatutnya dimiliki pembangkang.

Beliau mendakwa kononnya terdapat unsur-unsur penipuan dan penyelewengan yang dilakukan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bagi memenangkan BN.

Seperti biasa juga SPP menjadi sasaran pembangkang yang seringkali dituduh menjadi talibarut dan perkakas UMNO.

Hakikatnya jika proses pengundian dikatakan begitu teruk dimanipulasi oleh SPR tidak mungkin pembangkang mampu meningkatkan jumlah kerusi parlimen daripada 82 pada PRU 2008 kepada 89 kali ini.

Pada masa yang sama pembangkang juga menambah jumlah kerusi dewan undangan negeri yang dimenangi kepada 230 berbanding 196 pada tahun PRU ke 12.

Malah pembangkang mampu mengekalkan penguasaan ke atas negeri-negeri Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan.

BN pula kehilangan tujuh kerusi parlimen kepada 133 berbanding 140 pada PRU 2008.

Bagaimana diasak, dicabar dan berhadapan dengan keadaan yang amat getir daripada pembangkang sekalipun, namun majoriti rakyat negara masih terus menaruh kepercayaan dan keyakinan terhadap BN untuk terus menerajui negara.

Kemenangan BN juga membuktikan rakyat menerima baik program transformasi yang dibawa oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sejak empat tahun lalu.

Kemenangan BN juga menunjukkan rakyat juga menolak politik fitnah, adu domba, pecah belah dan janji palsu yang menjadi sebati dengan amalan pembangkang.

Kekalahan pembangkang adalah petunjuk jelas bahawa rakyat menolak Anwar sebgai pemimpin pembangkang seterusnya cita-cita beliau menjadi Perdana Menteri.

Mana mungkin rakyat Malaysia yang majoritinya adalah beragama Islam serta kuat pegangan agama mahu dipimpin oleh seorang individu seperti Anwar yang rosak moral dan akhlaknya.

Mustahil Anwar boleh menjadi pemimpin nombor satu Malaysia apabila dirinya sendiri tidak terpimpin dan dibelit dengan pelbagai dakwaan rasuah, penyelewengan termasuk melakukan sekas songsang yang amat dibenci oleh agama.

Atas kekecewaan dan kemarahan kerana apa yang diimpi tidak tercapai, Anwar mahu mengadakan Himpunan Kemarahan Rakyat di Stadium Kelana Jaya pada malam ini.

Yang marah hanya Anwar seorang kerana sekutunya Pas dengan rela dan penuh kesyukuran menerima kekalahan pembangkang dengan berlapang dada.

Ini satu sikap Pas yang harus dipuji walaupun semasa berkempen parti itu menentang BN sebagaimana amalan biasa dalam mana-mana pilihan raya di mana-mana negara.

Tetapi ini berbeza dengan sikap Anwar yang perasan dirinya telah dinafikan menjadi Perdana Menteri dengan meletakkan kesalahan kepada BN dan SPR.

Malah pentadbiran Presiden Barack Obama dari Amerika Syarikat secara jelas telah mengiktiraf serta menyatakan sokongan padu kepada Datuk Seri Najib yang dilantik semula sebagai Perdana Menteri dan kerajaan Malaysia yang diterajui oleh BN.

Mungkin Anwar lupa bahawa beliau telah berjanji pada dirinya dan rakyat Malaysia bahawa beliau akan kembali kepada dunia akademik sebagai pensyarah universiti sekiranya gagal dalam cubaan untuk menjadi Perdana Menteri.

Beliau mungkin lupa tetapi rakyat dan media yang melaporkan kenyataannya tahun lalu mempunyai memori yang panjang.

Adalah elok beliau menerima kekalahan pakatan pembangkang secara 'gentleman' serta hati terbuka.

Mengadakan demonstrasi dengan menggunakan Bersih sebagai landasan untuk mencetuskan keganasan dan ketidakstabilan politik pasca PRU13 hanya akan mengundang tindakan undang-undang yang keras daripada pihak keselamatan.

Seperti mana yang dinasihati oleh Perdana Menteri pada malam kemenangan BN, cukuplah selama empat tahun pembangkang berpolitik secara agresif dan menimbulkan pelbagai polemik da kontroversi sehingga masyarakat berpecah.

Marilah semua rakyat tidak mengira bangsa, agama dan oroientasi politik berganding bahu ke arah 'national reconciliation' atau perpaduan nasional.

Masa untuk berpolitik pilihan raya sudah tamat pada 5 Mei lalu dan suara keramat rakyat sudahpun memberi kemenangan kepada BN.

Anwar dan pemimpin-pemimpin pembangkang boleh menolak keputusan PRU13 yang memihak kepada BN atau menjerit sepuas hati mereka untuk membantah tetapi hakikatnya keputusan muktamad telah diumumkan oleh SPR dan ianya perlu diterima oleh semua rakyat.

Yang pasti Datuk Seri Najib adalah Perdana Menteri Malaysia bagi penggal kedua dan yang pastinya juga Anwar tidak berjaya menawan Putrajaya.


Tuesday, 7 May 2013

DS NAJIB SELAR ORANG KUTUK UTUSAN.. PADAN MUKA KORANG

Bila utusan tulis artikel 'Apalagi Cina Mau' korang kecoh.. Macam2 ckp.. konon nk memecahbelahkan perpaduan kaum.. owhhh cakap banyak pandai.. siap kasi bikin repot polis dengar.. tp apahal dlm suratkhabar cina tulis mcm2, harakah dll tulis lagi banyak kotor.. lu orang takdak bising!!! manyak langsi aa...Apa Lu org ingat Melayu dh tak boleh bersuara ka?

Lu dgr apa wa punya PM ckp..

AKU RACIST!!!PERGI MATI KORANG NAK CAKAP APA! KORANG TAK SEDAR DIRI JUGAK TAK TAHULAH!!!


Orang cina cina sekarang dh terlalu lantang bersuara, adakalanya bercakap langsung tiada hormat pd orang melayu & agama Islam.. selama ini kita terlalu bagi muka kt diorang.. jd sekarang tidak salah bila kita pula lantang bersuara memprotes terhadap sikap mereka..Terlalu sangat nk menjaga hati orang cina.. nah sekarang diorang semua dh berani nak pijak muka kita..

Diorang sebenarnya dh terbayang kaum diorang memerintah Malaysia dan mengambil alih kekuasaan tertinggi dari tangan orang Melayu.. Mereka kini ingin membolot kesemuanya.. Apa mereka tak sedar ke asal usul mereka ini.. Dari pemerhatian aku, mereka sekarang tidak teragak-agak untuk menjatuhkan bangsa Melayu.. Orang-orang Melayu dalam Pakatan Rakyat tidak sedar sampai hari ini yg mereka dipergunakan dan diperkudakan oleh cina.. Melayu yg nak nama dan kuasa termakan dgn pujuk rayu cina.. Semua ini berpunca aku pikir dari Anwar Ibrahim.. Disebabkan Anwar punya pengaruh yang tidak sihat jadi ramai orang melayu terutama golongan muda berani biadap pada agama, bangsa dan negara..
KALAU KORANG TAK SUKA DUK MALAYSIA! BERAMBUS DARI SINI!!!
Anwar yg memulakan isu perkauman ini.. Anwar dgn cita2nya ingin menjadi Perdana Menteri sanggup menggadaikan bangsa sendiri kerana ketamakan kuasa.. org2 melayu kek sekeliling dia pun bodoh... Anwar beri kaum cina laluan yg amat mudah... dilaga-laganya org melayu.. Cina skrg ini tunggu masa jer nk memerintah Malaysia.. tapi berapa ramai lagi yg tak sedar... sbb mereka ni pandai menggunakan saikologi..

kalau korang baca suratkhabar cina, dan risalah2 yg diedarkan oleh kaum mereka ni, banyak cerita berkaitan dgn api perkauman. Kita jer yg tak sedar.. Semalam mereka dgn berani menerbalikkan Jalur Gemilang.. Itu semalam, hari2 yg akan datang pula bagaimana?
BABI DIORANG NI!!!
8hb ni pulak mereka akan melakukan himpunan haram sekali lagi.. Alasan mereka untuk membantah penipuan PRU13... Kepala Puki dia!!! Apa yg tak betul lagi dlm PRU haritu.. Tak kira apa motif mereka, yg aku lihar mereka hanya nk cetuskan huru hara dlm negara ni.. Bangsat diorang ni.. yang paling bangsat sekali Anwar Ibrahim..

Monday, 6 May 2013

GEMPAR!!DAP SUDAH MULA MELAKUKAN GERAKAN MENJATUHKAN KERAJAAN

Kurang ajar betul diorang ni.. Bagi lagi muka kt diorang!!

Hari ni disetiap Shopping Mall, puak2 pakatan rakyat khususnya DAP melakukan demo bg membantah kononnya pilihanraya yg berlaku semalam tidak bersih dan adil.

Mereka bergerak dlm kumpulan2 yg berasingan dgn memakai baju hitam, mulut ditutup dgn tape. Diaorg mengelarkan kumpulan mereka sebagai 'TheSilentWalk'. Mereka juga berikrar bahawa perjuangan mereka baru sahaja bermula & ini sambungan kpd Himpunan Bersih.

Apa yg esey lihat. Nampaknya mereka ini ingin mencabar undang2 & perlembagaan negara. Apa maksud mereka dgn mewarnakan berdera Malaysia dgn warna hitam & terbalikkan bendera. Semenjak ISA dilupuskan, nampaknya puak ini semakin berani melakukan macam2.

Apa yg dimaksudkan PRU13 tidak adil?
Kalau tak adil bagaimana korang masih dapat mentadbir penang dll.













#PRU13 BN KEKAL DI NEGERI SEMBILAN

Alhamdulillah Barisan Nasional kekal mentadbir Negeri Sembilan. Kepada rakyat Negeri Sembilan anda membuat pilihan yg bijak. Kemenangan ini menunjukkan kepimpinan Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan diterima baik dari pelbagai lapisan masyarat.

Kepada calon2 yg menang, pikullah amanah yg yg diberi kpd rakyat kpd kamu semua. Jalan kan tanggungjawab dgn ikhlas, jujur & amanah. Luangkan masa & tenaga turun ke kawasan masing2.

Syabas sey ucapkan kpd semua. Hidup Barisan Nasional.

Sunday, 5 May 2013

Himpunan 505 Telah Mula bergerak

Puak2 Pembangkang yg merancang utk membuat rusuhan 505 telah mula bergerak dibeberapa tempat di Negeri Sembilan & negeri lain bg membantah keputusan SPR.

Gambar dibawah menunjukkan kumpulan kenderaan yang membawa bendera warna putih bertulis 2 kalimah syahadah yg kini dikesan di Johor dan Perak sedang bergerak menghala ke KL.




Gambar-gambar Sekitar Pusat Mengundi di #Negeri Sembilan #PRU13 #GE13















N27 Rantau #PRU13 #GE13







Eden dah ngundi #PRU13 #GE13

Alhamdulillah.. Esey dh tunaikan kewajipan sey sebagai rakyat malaysia.. Ekau sumo dh ko bolum? Kuar2 awal2 sonang.. Traffik pun lancar ado abg pulis trafik jago...



18SX TAU: VIDEO SEKS ADUN PAS PULAK

Mulo2 video Anwar, lopeh tu keluar video stopa ali, tak abih dgn tu keluarlah pulak video Nurul Izzah yg buat kak jijah kono sakit jantung.. tongah malam ni keluar pulak video pemimpin pas pulak...

Adehhhh apo nak jadi dengan semua pemimpin pakatan rakyat ni... handa nafsu seks masing2.. korang ni takdo pogangan agamo ko..sumo nk lawan dgn bang nuar al jub.. korang mano buleh lawan dio..  dio dopan bolakang dio balun.. tak cayo tanyo kak jijah... yg si nurul izzah boleh tahan jugak yo.. tak sangko sey.. mulo2 mcm patung.. loeh handa pulak melolo pulak.. Apo dehh.. melolo tak tahu.. melolo tu isaplah...huhuhuhu...

Oklah.. kalau korang nk tahu sapo Dr hamdan che khalid ni dio ni bokeh ADUN Tanjung Dawai.. Namo dio tak tercalon pado PRU kali ni.. tak yah do kesian kek dio.. Namo ehh tak tercalon pun sobab pasal nafsu diolah.. video seks dio pun disebar oleh budak pas kedah sendiri.. kalau korang nak tengok video tersobut.. korang mintaklah kek org pas...

Esey bukan apo.. esey nak korang nilaikan sendiri.. Siapo sobonar pemimpin2 pas.. biar korang kona..Jangan tersalah pangkah sok.. Sekarang ni pun diorang asyik bertelagah dgn DAP pasal negaro islam.. apatah lagi ttg hukum hudud.. Yg den heran, sampai isu khalimah Allah pun Nik Aziz tak borani bersuaro.. Apo namo Tok Guru tu!!! Ceh.... 

PERANCANG RUSUHAN ESOK DIDEDAHKAN #PRU13 #GE13

Siapakah yang bernama Abdul Rahim Ghouse ini yang dilihat sebagaibperancang dalam semua kejadian yang akan dilakukan oleh pakatan pembangkang?

Sama sama kita nantikan apa yang bakal berlaku jika mereka mengalami kekalahan, tetapi aku amat yakin dan percaya bahawa kerajaan Barisan Nasional sentiasa akan memastikan negara ini berada dalam keadaan selamat dan aman.

Tidak akan ada apa apa perkara buruk yang akan melanda negara sekiranya Barisan Nasional di beri mandat untuk terus memerintah negara dan sudah pasti segala kebajikan rakyat akan diambil kira.


kredit to : sangkakalajari9

WAJIB LIHAT: RANCANGAN PAKATAN HARAM BUAT RUSUHAN ESOK TERBONGKAR #PRU13 #GE13

GUA BUKAN NK PROMOTE.. TP GUA NK BONGKARKAN.. ABG2 POLIS PDRM &  PIHAK BERKAITAN PLEASE TAKE NOTE..

Bersih 4.0
Perhimpunan 505

Gerakan Kebangkitan Rakyat-Hishamuddin Rais

Perhimpunan Kebangkitan Rakyat akan bermula selepas tamat pembuangan undi 5/5/2013 jam 1830. Peserta 505 akan berhimpun di setiap pusat penjumlahan negeri masing-masing di seluruh negara.

Gerakan Propaganda akan dimulakan dengan menyebarkan berita-berita yang mampu menbangkitkan kemarahan dikalangan penyokong dan Ahli Pakatan Rakyat. Penyebaran Propaganda akan dilakukan melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) serta media elektronik dan media cetak (Risalah).

Kemuncak Perhimpunan Kebangkitan Rakyat 505 akan diadakan pada 6/5/2013 di lokasi-lokasi yang telah ditetapkan. Kerajaan Selangor telah mengumumkan cuti peristiwa pada tarikh tersebut untuk memudahkan mobilisasi penyokong.

Kehadiran dianggarkan 50,000 orang dimana mereka akan dipecah-pecahkan mengikut kumpulan kecil.

Sumber nyatakan pergerakan rakyat akan bermula dari luar Putrajaya dan berarak ke arah PMO (belum dimuktamadkan).

Sumber 2 nyatakan bahawa jentera PAS Serdang dan Cempaka akan bergerak menuju ke Putrajaya pada tengah hari esok, untuk melakukan roadblock untuk menghalang kononnya daripada dokumen dibawa keluar. Tempat perkumpulan adalah di masjid Putra.

Penyokong akan dikerahkan ke Putrajaya dan matlamat akhir di Bangunan PMO.

Matlamat perkumpulan adalah :-
● Sekiranya menang, meraikan kemenangan PR
● Sekiranya kalah, menunjukkan gerakan rakyat yang mahukan pilihanraya yang adil.
● Sekiranya berlaku kekecohan, untuk perkara 1 dan 2, kedua-duanya adalah salah BN.
Sumber nyatakan situasi esok, lebih kepada perkara yang kedua.
Sumber 1 minta diambil tindakan segera terhadap senarai bilik gerakan yang telah diberi dengan tumpuan khusus kepada pusat propaganda di : No 3-4, Jalan Bangsar Utama 3 Off Jalan Bangsar, KL.----- satu lagi perancangan puak bangsat yg menyusahkan orang.

Manifesto Bukan Janji PR Bagi 30 Hari Pertama #PRU13 #GE13



Bukan kita tidak tahu bahawa setelah sepenggal memerintah, hampir kesemua janji-janji yang ditaburkan PR dalam PRU dahulu masih belum dilaksanakan.  Janji untuk memberi bantuan kewangan kepada ibu tunggal, surirumah dan sebagainya hanya tinggal janji.  Manakala janji untuk menurunkan cukai pintu pula tidak berlaku tetapi alih-alih diperkenalkan pula  cukai pembangunan 30%.

Hasilnya, PR mampu menunjukkan laporan kewangan yang memuaskan tetapi kesannya terhadap rakyat amatlah membebankan apabila harga rumah melambung berpuluh kali ganda.

Inilah cara PR berjanji iaitu menjanjikan sesuatu tanpa memberitahu akan kesan atau akibatnya.

Sedangkan hukum ekonomi itu adalah berangkai.  Jika satu kos dihapuskan, ia sebenarnya tidak terhapus tetapi diubah tempatnya saja.  Misalnya, jika sebuah kedai memberi satu barang percuma, maka taukeh kedai tetap perlu menanggung kos barangan tersebut.  Oleh itu, bagi menampungnya beliau mungkin akan menyerapkan kos itu ke dalam barangan lain atau ke dalam kos penghantaran dan sebagainya.  Akibatnya, harga barangan lain menjadi lebih tinggi.  

Dalam Manifesto kali ini, PR berjanji akan menurunkan harga minyak serta-merta iaitu pada 7 Mei selepas menang PRU-13.  Seterusnya, sebelum 30 hari memerintah, PR akan menghapuskan PTPTN dan memulakan penghapusan tol secara berperingkat.

Hakikatnya, penghapusan PTPTN akan menyebabkan kerajaan perlu menanggung hutang institusi kewangan sebanyak RM26.9 bilion dan kos dana sebanyak RM10.8 bilion.    Bayaran balik yang telah diterima sehingga 31 Jan lepas sebanyak RM3.8 bilion pula perlu dikembalikan semula kepada peminjam yang telah membuat bayaran balik.  

Apakah penyokong PR ada bertanya bagaimana pemimpin mereka akan menanggung semua kos ini?   Apakah cukai pendapatan akan dinaikkan?

Kos bagi pengambilalihan kesemua 19 syarikat konsesi lebuhraya pula, akan menelan belanja antara RM50 – RM100 billion.  Jika kerajaan membeli kosensi ini bermakna RM 100 bilion akan lebur begitu sahaja. Ini bermakna separuh bajet negara akan dihabiskan untuk dibayar kepada syarikat swasta dan kerajaan tidak mampu memberi bonus, membuat infrastruktur baru dan menyediakan perkhidmatan kesihatan yang baik. Dalam kata lain, kos menghapuskan tol sahaja adalah bersamaan dengan hampir dua pertiga dari jumlah keseluruhan pendapatan Kerajaan Persekutuan.

Kos ini belum termasuk kos operasi dan penyelenggaraan lebuhraya terbabit. Berdasarkan kos tahunan yang ditanggung oleh syarikat PLUS ketika ini, kos penyelenggaraan rutin- RM235 juta, kos pentadbiran-RM349 juta, melangsaikan hutang-RM410 juta. Secara kasarnya, kos operasi dan pengurusan lebuhraya akan menelan sekurang-kurangya RM2 billion setahun.

Adakah penyokong PR pernah bertanya dari mana hendak dicari wang untuk menampung semua ini?  Bagaimana pula dengan pekerja-pekerja berkaitan kutipan tol?  Di mana nak diserapkan mereka sedangkan DAP telah berjanji akan mengurangkan jumlah kakitangan kerajaan?

Kesemua kos ini perlu ditanggung oleh kerajaan PR dan di mana mereka akan dapat menjana wang sebanyak itu dalam masa yang singkat dan berterusan?

Lebih menarik lagi ialah PR menjanjikan semua ini dalam 30 hari.  Maka,nampaknya Malaysia mungkin akan bangkrap dalam 30 hari sahaja.

DAP SUDAH PEGANG TELOR ANWAR DAN NIK AZIZ #PRU13 #GE13

DAP Bakal Dominasi PR


Sebuah blog pro pembangkang yang dikenali SuaraPakatanRakyat.com meramalkan keputusan PRU-13 akan menyaksikan status quo berkekalan di mana BN terus mempertahankan kuasanya sementara PR pula kekal sebagai pembangkang.

Menurut blog itu dalam satu artikelnya bertajuk "Terkini!! BN Menang 146, PR 76" menjangkakan hanya DAP sahaja yang diyakini akan mencatat keputusan memberangsangkan dengan perolehan sekitar 38 kerusi Parlimen, meningkat hampir sekali ganda.

Manakala PAS dan PKR dijangkakan akan merudum prestasinya dengan masing-masing merekodkan kemenangan di 21 dan 17 kerusi Parlimen. Demikian ringkasan data dari blog PR itu berdasarkan ramalan terkini yang oleh pusat operasi PR di Tropicana.

Blog itu menyalahkan kelancangan Timbalan Mursyidul Am PAS, Dr haron Din yang menimbulkan semula isu perlaksanaan hudud sebagai punca utama menyebabkan PR gagal mencetuskan momentum rakyat sekali gus menghampakan cita-cita peribadi Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri.

Sejauh mana ketepatan data jangkaannya bergantung kepada keputusan sebenar pada malam hari pengundian nanti, namun dari sudut senario semasa dan trend sokongan pengundi ada kebenarannya bahawa BN akan kekal sebagai pemenang dalam PRU-13 ini.

Tapi blog itu lupa satu perkara, jika tidak kerana DAP terlalu mendominasi PR ada kemungkinan keadaan akan sedikit berbeza. Blog itu sepatutnya sedar hakikat ini di mana ia adalah punca sebenar kenapa PR gagal dan akan terus gagal.

Seperti ramai sedia maklum, sudah acap kali diperkatakan mengenai realiti percaturan politik dalam PR lebih didominasi oleh DAP disebabkan kemampuan pemimpinnya menyusun atur hala tuju PR berbanding dua parti lain seperti PAS dan PKR yang lebih banyak angguk menurut perintah.

Dalam isu kesucian kalimah Allah S.W.T, perlaksanaan hudud, masa depan orang Melayu Islam di Pulau Pinang dan soal akidah dan kemurtadan di Selangor serta pelbagai lagi, memanjang saja PAS tunduk kepada DAP.

Isu-isu itu amat dekat dengan orang Melayu Islam selaku majoriti terbanyak dalam negara ini yang menjadi penentu arah haluan negara ini. Nak diharapkan PKR, jauh sekali kerana si ketuanya hanya kemaruk mengejar Putrajaya jadi soal penting sebegini dianggapnya perkara remeh temeh.

PAS yang lebih berpengalaman dari segi usia penubuhannya dan besar pengaruh berbanding DAP pun mampu di manipulasi sehingga tergadai segala prinsip juang dan jati diri, rasanya masing-masing dapat bayangkan apa pula apa akan jadi jikalau dalam PRU-13 ini PR diangkat sebagai pemenang.

Dalam keadaan PR sebagai pembangkang pun PAS gagal menghalang percaturan DAP, nescayalah seandainya pakatan rapuh yang tidak berdaftar itu berpeluang menjadi Kerajaan Pusat, akan banyak buruk dari manfaat untuk kesejahteraan rakyat.

Jadi, andai PR menang atau kalah, hakikatnya tetap sama DAP akan terus mendominasi arah tuju PR, dan PAS akan kekal kerdil serta semakin hilang identitinya. Justeru itu daripada menyokong PR lebih baik orang Melayu Islam mengekalkan BN yang mementingkan kerjasama utuh semua pihak.

Saturday, 4 May 2013

Awas! Perusuh Akan Pakai Baju BN #PRU13 #GE13



Taktik Pakatan Rakyat untuk merusuh telah pun diketahui ramai. Mereka memulakannya dengan provokasi seperti membelasah penyokong BN serta ‘menyerang’ bilik-bilik gerakan BN dengan harapan BN akan bertindak balas sehingga terjadinya ketegangan.

Semalam, terdedah lagi satu taktik mereka memasang bendera-bendera kecil berwarna-warni di beberapa tempat di seluruh pelusuk Kuala Lumpur dan Selangor. Difahamkan ia merupakan pelan logistik himpunan ke arah rusuhan.

Selain itu, kita juga sudah mengetahui pelan Anwar Ibrahim untuk melarikan diri ketika rusuhan berlaku dan terdapat tiga negara pilihannya iaitu Amerika, Australia atau satu lagi negara yang masih ‘agak’ rahsia.

Sebelum semua ini terdedah, kita juga telah terlebih dahulu mendedahkan hujah-hujah mereka dalam berkempen, seperti mencari seorang yang menyerupai Anwar di Thailand untuk membuktikan bahawa bukan Anwar di dalam video aksi dengan China Doll. Namun, taktik itu terpaksa dibatalkan kerana ‘mamat Thai’ tersebut jauh terlalu muda untuk diyakinkan sebagai orang di dalam video.

Dua tiga minggu sebelum itu pula, para blogger telah terlebih dahulu menyatakan bahawa Anwar akan mengeluarkan surat dari Ulama tersohor Yusuf Qardawi bagi membuktikan konon beliau mendapat sokongan ulama.

Dan ternyata, Anwar benar-benar mengikut skrip dan surat itu pun dikeluarkannya semalam tetapi hari ini telah dibuktikan sebagai ditulis oleh anak Ulama itu tanpa kelulusan bapanya.

Kali ini, satu lagi taktik PR terdedah iaitu bahawa mereka telah pun menempah 10,000 baju T berlogo Barisan Nasional untuk dipakai ketika merusuh. Tujuannya adalah untuk memburukkan BN, sekali gus memudahkan huru-hara dicetuskan dengan terlebih dahulu berlakon untuk bergaduh dengan penyokong mereka yang lain. Mereka menjangka, pergaduhan itu akan merebak dan ‘menjangkiti’ penyokong BN dan penyokong PR yang lain.

Selalunya yang diupah untuk melakukannya adalah dari kalangan samseng dan juga anak-anak muda yang terkapai-kapai mencari arah tujuan yang langsung tidak memahami motif mereka di upah atau apakah kesan dari tindakan mereka. Sangka mereka ia adalah satu keseronokan dan mungkin juga perjuangan. Dengan itu, kita menyeru kepada ibubapa agar menasihati anak muda agar jangan mudah terikut-ikut dengan hasutan untuk membuat huru-hara.

Di masa yang sama, kita ingin mengingatkan rakyat Malaysia agar berfikir lebih panjang sebelum terpengaruh dengan apa-apa juga kekecohan yang berlaku di depan mata kita sepanjang pilihanraya. Jangan mudah melatah jika melihat pergaduhan, sebaliknya laporkan kepada pihak berkuasa untuk untuk mengambil tindakan.

Jangan jayakan segala perancangan huru-hara pembangkang. Biarkan mereka terjerit-jerit dan terlompat-lompat sesama sendiri. Jalankan tanggungjawab dan hak anda untuk mengundi dengan tenang.

Friday, 3 May 2013

LIHATLAH VIDEO PENUH TERLAMPAU YG DIKATAKAN MIRIP NURUL IZZAH

Subhanallah.. Apa nk jd dh ni.. Berlawan lawan diorg ni.. Nk tunjuk siapa dpt 'The Best Actor/Actress or The Best XXX Video Has Been Cam'

Korang layan jelah.. Buat pilihan yg bijak maso mengundi 5hb nnt yo..

http://youtu.be/a0IYwmib0UM

Thursday, 2 May 2013

GEMPAR!!! CINA DAP MAU BUNUH MELAYU! WAJIB BACA SEBELUM KORANG KELUAR MENGUNDI #GE13 #PRU13

Bila esey dpt bondo ni, esey baco torus menyirap darah sey.. Esey monaip ni pun tongah mendidih laie.. Korang baco dulu.. Esey tongah paneh ni..

PERHATIAN !!! Risalah ini adalah risalah asal dlm bahasa Cina yg telah saya alihkan ke dlm bahasa Melayu. Saya terima risalah ini semasa saya berada di Melaka. Oleh kerana saya boleh bertutur dlm bahasa Cina dan bergaul dgn org Cina mereka mengedarkan risalah ini kerana menyangka saya org Cina…

Petikan dari risalah ini yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu

Tajuk : MALAYSIA, RAKYAT CINA, DAP DAN SELURUHNYA

Rencana ini akan mengingatkan kita semua supaya menyedari hakikat matlamat perjuangan bangsa Cina Malaysia. Malaysia harus berada dalam didikan Cina mulai masa ini telah meningkat maju hingga dapat menguasai pelbagai aspek pembangunan dan ini diakui oleh pemimpin Melayu sendiri. Orang Cina telah banyak mencapai kejayaan dan kekayaan. Wang ringgit sudah tidak menjadi masalah lagi. Kita dapat MEMBELI KERAKYATAN DENGAN HARGA RM50 SAHAJA. Saya ingin menyatakan bahawa kaum Cina patut bersepadu DEMI MERUNTUHKAN BANGSA MELAYU.

Dahulu kini atau masa akan datang Malaysia akan berada di dlaam tangan bangsa kita, bangsa kita bangsa Cina. PEMIMPIN MELAYU AMAT LEMAH DAN BANYAK YANG PANDAI BERLAGAK DARIPADA MENJAGA KEPENTINGAN BANGSA SENDIRI. Maka dengan adanya kesempatan ini perjuangan kita berhasil dan kemenangan dalam 20 arena politik dan tenaga sukarela kita. Ayuh... kita hapuskan hasrat murni sesetengah pemimpin Melayu agar kedudukan kita tidak terjejas dan bangsa MELAYU TERUS MUNDUR DI BAWAH TELUNJUK KITA. Kita tanamkan sikap boros, murah hati dan suka memberikan pinjaman wang kepada bangsa Melayu agar mereka akan memuji tindakan kita dan mereka memuji orang Cina kaya dengan ilmu psikologi dan wang ringgit yang dapat menenggelami mata orang Melayu. Hingga kini undang-undang diberi dan dibubarkan suara kita adalah utama. Pada masa ini, ramai pemimpin yang takut akan suara-suara kita tetapi orang yang paling kita takuti ialah DR MAHATHIR yang sekarang ini di belakang kerajaan. Mari kita bersatu padu demi keuntungan dan perniagaan yg menjadi bidang bangsa Cina mulia.

MULA-MULA KITA TUMPANG NEGARA ORG KEMUDIAN KITA JAJAH DENGAN CARA YG BERKESAN DAN RAPI. SEMUA PEMIMPIN DAP ADA MATLAMATNYA. INI MUNGKIN DALAM DUA ATAU TIGA PILIHANRAYA LAGI. KEMUDIAN KITA AKAN BERKUASA SEPENUHNYA DAN AKAN MEMECAH-BELAHKAN PEMIMPIN MELAYU YANG BODOH ITU.

Pemimpin orang Melayu itu sama seperti mereka berniaga iaitu modal banyak tetapi bodoh tidak mendapat keuntungan. Rancangan bangsa Melayu bodoh dan dikatakan tidak berjaya lembab, kerja lambat dan banyak menggunakan wang dan ini merugikan mereka sendiri SIKAP DENGKI ORANG MELAYU SENDIRI SEMAKIN MENINGKAT DAN MENYERONOKKAN KITA.

Kita bangsa Cina jangan sayang wang ringgit kerana ini SENJATA KITA UTK MENGUASAI EKONOMI MALAYSIA dan kita cuba sedaya upaya utk menjatuhkan perniagaan mereka. Sehingga kini kita telah menjatuhkan 15% daripada perniagaan mereka.

Kita mesti berjuang dan menjaga kaum kita. Kita jadikan orang Melayu kolot dan bodoh macam Papua New Guinea (macam org asli, macam orang binatang). Kemudian kita beri ubat dan racun agar mereka khayal dan asyik serta lahap pada orang Melayu. Biar kita bertolak ansur secara bangsa kita dan berpura2 hormat kepada mereka dan memanggil mereka Tuan atau Encik agar mereka kembang bontot (bangga). Apatah lagi kalau kita memuji-muji mereka. KALAU PERLU MASUK ISLAM PUN TAK MENGAPA…Ini boleh jadi lebih baik kerana dapat menjalankan dakyah dalam diam-diam tanpa disyaki. Kita buat-buat percaya kepada agama mereka dan membiarkan mereka merasa bahawa kita menghormati mereka.

Inilah senjata kita iaitu menjaga anak-anak kita dan generasi kita dari lembah DADAH kerana dadahlah yang merosakkan akhlak manusia. KITA GUNAKAN DADAH UNTUK MEROSAKKAN ORANG MELAYU yang BAKAL MEMIMPIN NEGARA MEREKA HINGGA…sahaja hampir 60% kemajuan ini tercapai dgn selamat dari ilmu orang Melayu akan pudar dan tidak akan berguna lagi kerana dipengaruhi dadah yg kita beri. Dalam 10 hingga 15 tahun lagi cerdik, pandai Melayu akan hilang dan generasi akan datang semuanya akan lemah dan hilang ilmu mereka.

SAYA RASA TAKUT, DENGAN ILMU TAUHID DAN BATIN, TETAPI TELAH HILANG DAN DISEBABKAN FITRAH KITA. BIAR ILMU MEMPERTAHANKAN MEREKA YANG HANDAL-HANDAL ITU AKAN BERPECAH BELAH DAN SETERUSNYA KITA BUNUH ORANG MELAYU DAN KITA PECAH-BELAHKAN MEREKA DGN MENGGUNAKAN DAKWAH KERANA MEREKA BERPEGANG KEPADA DAKWAH AJARAN MEREKA YANG MUDAH DIPESONGKAN.

Ternyata kita telah Berjaya melakukan dgn mengelirukan pemimpin ABIM dan melagakan dengan “PAS”. Dengan ini kita dapat memecahkan parti PAS dan UMNO. Mungkin. Kita memecahkan pemimpin sama-sama mereka dalam kelompok yang lebih kecil lagi. Sabah dan Sarawak akan berpecah dari Malaysia atas angkara kita dan di bawah pimpinan Mahathir yg telah tua dan mementingkan diri sendiri. Maka kita akan menjadikan Malaysia Negara kita apabila beliau tiada dan di sinilah berlakunya punca keruntuhan mereka seperti mana TUN ABDUL RAZAK DAN TUN DR. ISMAIL ORANG KUAT MELAYU yang telah tiada.

Kita harus aktif dengan persatuan kita dan dari persatuan kita berdamping dan dapat tahu apa yg harus berlaku demi cita-cita kita. Di sekolah sudahpun Guru-guru Cina memupuk rasa benci kalau boleh membunuh bangsa Melayu. Sepandai-pandai Melayu akhirnya Melayu hilang.

Dari pandai-pandai murid melayu, hanya 20% hingga 30% yg berjaya. Lihat di hospital lebih 80% terdiri dair kaum Cina. Oleh itu ramai dapat menolong kita bergembira dan berusaha lagi supaya tidak terbuang peluang ini. RAHSIA KERAJAAN, RAHSIA POLIS MAHUPUN TENTERA, KITA USAH RISAU, KERANA KITA ADA ORG DALAM. PEREMPUAN, JUDI, ARAK DAN DADAH SEMUA DAPAT MEMBANTU KITA… Adakah saudara Cina tidak bersemangat berganding bahu dgn saya? Saya yakin ini adalah benar. Orang Cina terkenal dengan sikap bersatu padu dan berkelompok dari dulu lagi.

Marilah kita sama-sama berjuang di samping pemimpin Cina yg berkaliber. DAP akan menjadi kuat, jadi kita akan mewujudkan semua semangat datuk nenek kita terulung di Malaysia. Pemimpin-pemimpin hebat kita sedang berusaha mahu menawan negeri Melayu yang kuat. Ini adalah Johor. Bila yang paling kuat berjaya ditawan, negeri yang lain akan lagi senang. Kita pun sudah diberi bantuan Singapore.

Kita dahulu yg pandai bersyarah di Melaka dahulu. Marilah kita memuji perjuangan Hang Li Poh dan laksamana Shing Ho Yang berjaya memikat dan membuktikan ada raja melayu dahulu yg senang diperdayakan dengan ramai orang Cina ke Melaka. Inilah perjuangan kita. Saya sangat berharap agar semua orang Cina menumpaskan hak orang Melayu kepada hak org Cina. Bangunlah bangsa Cina dengan apa sekalipun walaupun terpaksa melakukannya dalam paksaan. Kejayaan kita berasaskan kerjasama serta persefahaman bangsa Cina yang sememangnya cerdik pandai…. Ke arah matlamat kita:….

MALAYSIA HAK ORANG CINA 10 TAHUN LAGI

PERHATIAN Org2 Melayu insaflah dgn catatan ini, drpd hamba Allah yg cintakan agama, bangsa dan tanahair.

Esey kut jumpo budak2 DAP ni mau sey hantok2 muko diorg ni.. Dasar tak sodar diri.. Yg melayu g nyokong DAP babi ni!! Kut korang pun tak sodar jugak sey tak tahulah nk cakap apo dah...

Wednesday, 1 May 2013

SURAT TERBUKA KEPADA NIK AZIZ NIK MAT & HADI AWANG

Colik jo mato, esey dapek surat ni. Esey kongsikanlah bersamo buek penyokong2 kuat pakatan rakyat..

SAYA SEORANG PENYOKONG TEGAR PAKATAN RAKYAT MENGUTUS WARKAH INI BAGI MELUAHKAN PERASAAN HAMPA DAN KECEWA TERHADAP DATUK MUSTAFA ALI, SETIAUSAHA AGUNG PAS YANG SAYA YAKINI TELAH MUNGKIR DALAM PERJUANGAN.

DAHULU, SAYA DAN RAKAN-RAKAN SEPERJUANGAN DALAM PAKATAN RAKYAT AMAT MENGHORMATI DAN MENYANJUNG TINGGI MANUSIA BERNAMA MUSTAFA ALI INI. KAMI MENGANGGAP BELIAU SEBAGAI ORANG TUA DAN SEORANG PEMIMPIN ISLAM SEJATI YANG KAMI BOLEH SANDARKAN HARAPAN UNTUK MEMBIMBING KAMI BERJUANG DALAM SATU PERMUAFAKATAN BAGI MENUMBANGKAN BARISAN NASIONAL. BELIAU SAYA ANGGAP SEBAGAI TOKOH BERWIBAWA SERTA KHALIFAH ALLAH BAGI MEMIMPIN KAMI SEMUA.

HARAPKAN PANAS HINGGA KE PETANG RUPANYA HUJAN DI TENGAHARI. BELUM PUN MEMENANGI PRU INI, MUSTAFA ALI TELAH MENUNJUKKAN BELANG KEMUNAFIKAN. TIDAK CUKUP DENGAN ITU, BELIAU TELAH MEROBEK MUAFAKAT PAKATAN RAKYAT DENGAN BERSIKAP TIDAK ADIL DALAM PEMBAHAGIAN KERUSI TERUTAMA DIANTARA PAS DAN PKR. SELAKU SETIAUSAHA AGUNG PAS, BELIAU TIDAK MENGENDAHKAN RAYUAN RAKAN-RAKAN KOMPONEN PAKATAN RAKYAT DENGAN MENOLAK MENTAH-MENTAH PERMINTAAN KAMI MELETAKKAN CALON-CALON PKR DI SESETENGAH KAWASAN. DI TERENGGANU DAN PULAU PINANG CONTOHNYA, PKR DAN PAS TERPAKSA BERENTAP SESAMA SENDIRI GARA-GARA KERAKUSAN MUSTAFA ALI. DI MANAKAH KEADILAN DAN KEIKHLASAN BELIAU TERHADAP PERMUAFAKATAN YANG TELAH DIPERSETUJUI SEBELUM INI??

SAYA JUGA AMAT TERKEJUT DAN KECEWA DENGAN MUSTAFA ALI SUSULAN VIDEO SEKSNYA DENGAN SEORANG PEREMPUAN BARU-BARU INI. SAYA SUDAH LAMA KENAL DAN BERDAMPING DENGAN MUSTAFA ALI DAN TERAMAT YAKIN BAHAWA LELAKI DALAM VIDEO SEKS ITU ADALAH BELIAU. SAYA HAMPIR PENGSAN DAN MENGUCAP PANJANG KERANA TIDAK PERCAYA SEORANG PEMIMPIN UTAMA PAS YANG SENTIASA MENUNJUKKAN IMEJ ISLAM SANGGUP BERKELAKUKAN KEJI DAN HINA SEBEGITU.

DI ATAS MUKA BUMI INI, ALLAH S.W.T. TELAH MENUNJUKKAN KEBENARAN. INI BELUM LAGI DI PADANG MAHSYAR KELAK. SEBAGAI SEORANG ISLAM, MUSTAFA ALI SEPATUTNYA BERTAUBAT NASUHA MEMINTA AMPUN DARI ALLAH DAN SELURUH UMAT ISLAM DI NEGARA INI DI ATAS DOSANYA ITU. TETAPI MUSTAFA ALI TERUS DENGAN MUNAFIKNYA MENAFIKAN BELIAU ADALAH LELAKI DALAM VIDEO TERSEBUT. JANGAN TERKEJUT JIKA SELEPAS INI MUSTAFA ALI MENGEMUKAKAN SURAT NIKAH DARI SIAM MENGATAKAN PEREMPUAN TERSEBUT ADALAH ISTERINYA.

RAMAI UMAT ISLAM TELAH TERTIPU DENGAN SIKAP MUNAFIK MUSTAFA ALI INI. BAYANGKAN DOSA YANG PERLU DIPIKUL OLEHNYA APABILA DIA MENGIMAMKAN SEMBAHYANG ORANG PAS. BAYANGKAN JUGA BANYAK MANA PULA WANG TABUNG PAS DAN HARAKAH YANG TELAH DIBELANJAKAN UNTUK PEREMPUAN ITU. MELALUI KENALAN LAIN YANG MENGETAHUI HUBUNGAN INTIM INI, MUSTAFA ALI DIKATAKAN TELAH MEMBELANJAKAN RATUSAN RIBU RINGGIT UNTUK MENYARA PEREMPUAN TERSEBUT. SAYA DIMAKLUMKAN MUSTAFA ALI TELAH MENJALINKAN HUBUNGAN INTIM TERSEBUT MELEBIHI DUA TAHUN. SAYA DAN BEBERAPA RAKAN TAHU SIAPA PEREMPUAN ITU DAN DIMANA DIA TINGGAL. PATUTLAH SI TUA KUTUK INI SELALU TERSENYUM SIMPUL BILA BERKUNJUNG KE KUALA LUMPUR BAIK UNTUK MESYUARAT ATAUPUN AKTIVITI KEPARTIAN YANG LAIN. RUPA-RUPANYA, BELIAU MEMPUNYAI KEKASIH HATI PENYEDAP DIRI.

PENDEDAHAN SAYA INI BUKAN BERTUJUAN UNTUK MENGAIBKAN. PENAFIAN MUSTAFA ALI SERTA SIKAP SEMBERONO KEPIMPINAN PAS DALAM MENANGANI ISU INI MEMAKSA SAYA UNTUK MENDEDAHKAN PEKARA SEBENAR. KEPADA RAKYAT MALAYSIA YANG MEMBACA WARKAH INI . SIASATLAH APA YANG BAKAL SAYA DEDAHKAN INI. PEREMPUAN TERSEBUT BERNAMA AISHAH BABY BINTI BADARUDDIN. BELIAU TINGGAL DI D5-2-3, EVERGREEN SCOT PINE CONDOMINIUM, JLN PERSIARAN SG. LONG 1, BANDAR BARU SG. LONG, 43000 KAJANG, SELANGOR . KALAU MAKLUMAT INI, TIDAK MENCUKUPI, SAYA JUGA TAHU ALAMAT KELUARGANYA DI LOT 4512, LORONG DURIAN SAKAT, BATU 1, KG JAWA, 41000 KLANG. UNTUK MAKLUMAN RAKYAT MALAYSIA SEKALIAN, AISHAH BABY JUGA MEMANDU KENDERAAN TOYOTA WISH PUTIH BERNOMBOR WSE 2512.

SEKIAN WARKAH SAYA UNTUK KALI INI. SAYA AKAN KONGSIKAN MAKLUMAT TAMBAHAN DI WARKAH YANG LAIN. WASSALAM.

TERBARU: TIMBALAN PESURUJAYAJAYA PAS NEGERI SEMBILAN KELUAR PARTI

Diberitakan Timbalan Pesuruhjaya III PAS Negeri Sembilan Haji Anuar Azahari malam ini akan menyerahkan borang masuk parti UMNO.

Borang keahlian tersebut akan diserahkan sendiri oleh Hj Anuar kepada Datuk Hashim Rusdi yg merupakan SU Perhubungan UMNO NS di rumah beliau.

Tahniah Hj.. Anda buek keputusan yg topat.. Selamat datang ke keluarga UMNO.. Ayuh kito sesamo memartabatkan Agamo, Bangso & Negaro kito yg dicintai..

Alah kut setakat 8 ribu org camno ekau nak tawan N9. Ekau ingat pengundi kek sini 10 ribu org jo ko


Umang aiii.. Bukan main ramai org yg turun.. Ni boto2 org nesmilan ko org luar yg banyak ni.. Kut diperati kek fesbok tang klang turun, tang johor turun, tang melako laie.. Takyah lah korang nk mogah bonar yo.. Yg dtg tu horok jo lobih.. Silap2 daftar ngundi pun bolum.. Hikhikhik..

Esey bulan nk promote gambar ni.. Esey cumo nk bagi posan kek org2 kel nesmilan ni..Ni den nk kobar.. Anwar Ibrahim ni berio-io nk tawan nesmilan.. apo tak ehh.. geng2 diorang ni tau nk cuci kaki jo.. ekau org sumo sanggup ko biarkan segalo pembangun dan pencapaian yg dibuek oleh pemimpin sedioado skrg di rampeh oleh org yg gilo kuaso tu.. Apo korang nk ko nesmilan ditadbir oleh pembangkang.. Lagi2 oleh parti yg menghalalkan apo yg diharam.. Kambing pun tahu jantan betino.. esey tak sanggup do.. Korang sumo jgn leko bonar.. jangan kito monang sorak yo.. Sok kampung tergadai..

Bangkitlah semuo..
Ayuh kito pertahankan nogori kito!! Bangkitlah memerangi segalo fitnah & pembohongan keji yg dilemparkan..
Maralah ke barisan hadapan perjuangan.. Julanglah panji2 parti dgn penuh kemegahan & keazaman. Jangan takut, jangan gentar.. In Sha Allah, kita akan pertahan nogori & negaro yg kito cintai.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...