j8KAizCB_w2ir1BbdieCEiakUFo MERAH MATO: WAJIB TONTON: Nak Tengok Raut Wajah YDP PAS & Ahli PKR Terima Duit 5 Ribu FGVH

Mari jadi rakan dan follow blog saya

Friday, 8 June 2012

WAJIB TONTON: Nak Tengok Raut Wajah YDP PAS & Ahli PKR Terima Duit 5 Ribu FGVH

"KAMI TIDAK TERINGINKAN DURIAN RUNTUH!! PARA PENEROKA FELDA JANGAN TERIMA DURIAN RUNTUH!!"
 INI BUKAN SEKADAR RENUNGAN TETAPI FIKIRKANLAH DENGAN AKAL YANG WARAS ATAS KATA-KATA YANG DIUCAPKAN DALAM KAIN RENTANG INI MENGAMBARKAN KEPERIBADIAN "PAKATAN RAKYAT" UNTUK KEPENTINGAN POLITIK SEMATA-MATA. MEREKA INI SANGGUP MEMBOHONGI DIRI SENDIRI DAN APATAH LAGI ORANG LAIN DEMI KERAKUSAN MERAMPAS KUASA.

HAMBA ALLAH YANG BERNAMA “ KATERAN BIN MARMAN " INI ADALAH YDP PAS KAWASAN JELEBU DALAM CERAMAH PAS DI KG.JAMBATAN SERONG KLAWANG PADA 3 MEI 2012 JAM 8.54 MALAM MEMBERI UCAPAN………..
PENEROKA-PENEROKA  FELDA DI TIPU DENGAN PENYENARAIAN FVGH…TANAH PENEROKA AKAN TERGADAI
"JANGAN TERIMA DURIAN RUNTUH!! KERANA KITA ADA MARUAH DAN HARGA DIRI!!"

 INILAH KATA-KATA KERAMAT YANG DIUCAPKAN OLEH PUAK PEMBANGKANG INI.. TETAPI HAKIKATNYA.. INI YANG BERLAKU.......

LIHATLAH SENDIRI.....Merah nak pesan.. duit tu dah dapat jangan pula di joli sakan yer.. jangan pergi layan dangdut atau rumah urut pulak.. Ingat anak bini kat rumah tu.. berterima kasihlah pada kerajaan di bawah pimpinan DS Najib.. Tolong pesan pada generasi peneroka FELDA..FGVH ni beri manfaat kepada peneroka..

Kepada generasi kedua.. FELDA dah banyak bantu mak bapak kita untuk jadikan kita MELAYU MAMPU.. MAMPU ADA PELAJARAN.. MAMPU ADA KESIHATAN.. MAMPU ADA MEMPERTAHANKAN MARUAH.. Berilah peluang orang tua kita merasai nikmat FELDA dari FGVH sebelum diorang meninggalkan dunia ini.. Kalau ada yang belum pergi menunaikan UMRAH atau HAJI.. Naiklah Haji atau Umrah dengan duit itu.. Poielah...

Bersyukurlah dapat jadi anak peneroka Felda yang nasibnya terbela oleh kerajaan sekarang.. Sekarang giliran kita untuk menyokong penuh usaha mereka yang dah bantu kita..

BERTERIMA KASIH DAN BERSYUKURLAH....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...