j8KAizCB_w2ir1BbdieCEiakUFo MERAH MATO: Lihat bagaimana Nizar bekas Menteri Besar Perak DERHAKA kepada Sultan Johor

Mari jadi rakan dan follow blog saya

Tuesday, 29 May 2012

Lihat bagaimana Nizar bekas Menteri Besar Perak DERHAKA kepada Sultan Johor

Apa nak jadi dengan Nizar ni? Sungguh biadap, kurang ajar dan sanggup menghina Baginda Sultan Johor dan kerabat diraja semata-mata ingin mempopularkan dirinya. Disebabkan kebiadapan Nizar, Tengku Mahkota Johor Tunku Ismail Idris telah murka dan mengutuk perbuatan Nizar yang menuduh kerabat diraja Johor tanpa usul periksa.

Lihat kebiadapan Nizar melalui twitternya
Lihat kenyataan dari Tengku Mahkota Johor
"JOHOR Royal Family does Not take any Money from the Government. Since the time of Almarhum Sultan Ibrahim. Feel free to ask the MB or any Government officials. The Money allocated to My Father and I every month as a Sultan and Tunku Mahkota is put into Yayasan Iskandar and Yayasan Ibrahim. The purpose of these foundations(Yayasan Iskandar and Yayasan Ibrahim)is for the Rakyat and to assist the Johor State Government. I my self, since the time I was the Raja Muda, Never took 1 cent from the Government till this very Day. Its my Rakyat's Money. So before You Open your mouth. Do your research"

- Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim Ismail.

Adakah Nizar lupa bahawa dia adalah rakyat Malaysia yang sepatutnya patuh dan berpegang pada rukun negara. Dimana kesetiaan Nizar kepada Raja dan Negara? Sebelum ini pun Nizar pernah menderhaka kepada Sultan Perak dan kini menghina pula Sultan Johor dan kerabatnya. Penulis mahu rakyat membuka mata bagaimana sikap pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat ini. Pemimpin begini kah yang rakyat mahukan. Buatlah pilihan yang bijak pada PRU yang bakal menjelma. 
Hayatilah
Ketika isu ini di 'pickup' oleh blogger-blogger, Nizar dengan lantang telah menuduh UMNO memperbesarkan isu ini. Lihatlah bagaimana sikap Nizar. sendiri yang buat hal, orang lain pula yang dituduh. Bagi Merah, rakyat perlu tahu apa yang berlaku. "Berani Buat, Berani Tanggunglah" Kenapa bila TMJ membuat kenyataan dan penjelasan, engkau (Nizar) DELETE tweet-tweet yang diatas. Berani Kerana Benar Bai!!! Takut Kerana Salah.. Elok mamat Nizar Kambing ni dihukum buang kerakyatan je..

Merah Mato : Hati panas nih...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...